091 950 54 94
Zajamčena
anonimnost
Plaćanje
pouzećem
Garancija
na proizvod
Količinski
popusti

Promjene raspoloženja 

Promjene raspoloženja

Jesu li vam poznate promjene u raspoloženju, od razdražljivosti, preko mušičavosti, depresije i bezvoljnosti, do svadljivosti? S tim se problemom suočava 50% žena u menopauzi, koje nisu svjesne da navedene simptome mogu jednostavno ublažiti.

Promjene raspoloženja

Promjene raspoloženja i prevelika razdražljivost čest su simptom menopauze, jer pogađaju čak 50% žena. Uzrok su emocionalnih ispada i obiteljskih svađa, što značajno može utjecati na kvalitetu života žena u menopauzi i promijeniti njihov odnos s okolinom. Teško ih je dijagnosticirati, jer ih većina žena ne povezuje s menopauzom, nego trpi ne shvaćajući da nisu krive za to, i da je riječ o posljedici ulaska u zrelu dob.

 

Zašto dolazi do promjena raspoloženja i razdražljivosti?

Promjene raspoloženja u menopauzi, razdražljivost, mušičavost i bezvoljnost uzrokuje kombinacija različitih čimbenika. Među najčešćima je hormonska neravnoteža koja uzrokuje promjene razine serotonina u mozgu, neurotransmiterske kemikalije zadužene između ostalog za rapoloženje. Promjena razine serotonina utječe na osjećaje, što vodi promjenama raspoloženja i povećanoj razdražljivosti te ponekad i nerazumnim ponašanjima.

 

Koje su najčešće promjene u raspoloženju?

U većini slučajeva žene osjete nagle emocije i u skladu s njima i reagiraju, nažalost često nepromišljeno, nerazumno, impulzivno, razdražljivo i pretjerano. Burnu reakciju može izazvati malen i banalan događaj, koji osobu zapravo podsjeti na neki drugi događaj koji s ovim nije uopće povezan. Tako se okolini može činiti da žena u menopauzi reagira nepredvidljivo i zbog toga okolina može početi izbjegavati osobu u menopauzi ili s njom prekinuti kontakte.

 

Čimbenici koji utječu na raspoloženje

Na promjene raspoloženja utječe mnogo čimbenika, od životnih okolnosti do psihičkih promjena, poput depresije, tjeskobe ili menopauze. Među najčešće ubrajamo:

  1. nesanicu

  2. probleme sa štitnjačom

  3. različite lijekove (posebno hormonske)

  4. udar ili druge neurološke smetnje


Liječenje i pomoć

Promjene raspoloženja imaju velik utjecaj na žene u menopauzi i na sve osobe u njezinoj okolini. Srećom, za te smetnje postoje psihološka, fizička i farmaceutska rješenja, koja ne samo da će ublažiti simptome već ih i sasvim otkloniti. Jedan od omiljenijih proizvoda je Syleance i Manhae, rezultat višegodišnjih istraživanja francuskih stručnjaka s međunarodnim ugledom.